ANANSE 2006-2008

De stichting Ananse maakt het werk mogelijk van dr. De Wall, een uroloog die de helft van het jaar pro deo werkt in Ghana. Een belangrijk onderdeel van zijn werk daar is de complicaties van meisjesbesnijdenissen verlichten, en opleiding van locale artsen. Op zijn wensenlijst staat een urologisch ziekenhuis aldaar, op te richten samen met de locale chief die al even enthousiast is.

De stichting is in 1998 door twee Nederlandse medische specialisten opgericht en heeft als doel urologische gezondheidszorg van hoge kwaliteit tegen lage kosten te leveren aan missieziekenhuizen in Afrika.

Twintig jaar daarvoor waren beide mannen als jonge afgestudeerde artsen op vrijwilligersbasis werkzaam als tropendokter. Sindsdien heeft de gezondheidszorg in ontwikkelingslanden altijd hun belangstelling gehad.

Het vrijwilligersteam bestaat uit medisch specialisten, voornamelijk urologen die op reguliere basis afreizen naar Afrika om daar geheel belangeloos specialistische zorg te leveren. Al naar gelang de problematiek worden specialisten vanuit andere vakgebieden benaderd om mee te gaan. Hierbij valt te denken aan:

• Specifieke Pediatrische(kinder)urologie
• Gynaecologie
• Algemene Chirurgie
• Anesthesie

Ananse heeft als doel de urologische zorg in geheel Afrika te verbeteren. Vooralsnog is Ananse werkzaam in Ghana. (West-Afrika) enTanzania (Oost-Afrika).

Het nieuwste project is de bouw van een specialistisch ziekenhuis specifiek gericht op urologische zorg en opleiding van lokale artsen in de urologie in Offinso te Ghana. Hier meer over op de pagina: Ghana.

Zie voor meer informatie: www.anansefoudation.org

Logo_Ananse_720x212

Bij het benefietdiner voor stichting Ananse was zelfs de Ghanese ambassadeur op bezoek, naar bleek ook een Zontian!

Ananse1 ANANSE2DSC00644 Ananse3