Benefietvoorstelling januari 2012 Theater Het Hof

Zonta Club Arnhem Area heeft in samenwerking met Theater Het Hof in Arnhem op 22 januari 2012 de benefietvoorstelling “In wankel Evenwicht” georganiseerd en hiermee 1.200 euro voor het Bella volk in Mali ingezameld.

Het beroemde toneelstuk “In wankel Evenwicht” van Edward Albee, volgens kenners zijn meesterwerk, over een getroubleerde familie waar onverwachts een bevriend echtpaar over de vloer komt, beleeft zijn premiere in Theater Het Hof pas op 4 februari 2012. De try-out van 22 januari 2012 was echter al een voldragen, goeddoordachte en subtiele interpretatie van thema`s als drankverslaving, liefde en vriendschap.

Na afloop van deze geslaagde voorstelling kregen de acteurs en regisseur Joop van der Linden een daverend applaus en een fles heerlijke wijn, die Zonta Club Arnhem Area met een geringe toeslag voor het Bella volk bij Wijnhandel Sauter in Velp te koop aanbiedt.

Met de opbrengst van de benefietvoorstelling, die Stichting De Wilde Ganzen zo goed als zeker met 55 % vermeerdert, kan de Wageningse stichting KoZon speciale Cookits en kookcursussen voor Bella vrouwen in midden Mali verzorgen. Cookits zijn simpele constructies van karton en zilverpapier, waarmee de maaltijd op zonne-energie gekookt kan worden. Het Bella volk waren ooit slaven of horigen van de Toearegs, tegenwoordig zijn ze vrij maar leven een zeer armoedig nomadenbestaan. De kookcursussen worden gegeven op het terrein van de Stichting Rondom Baba in Mali.