Zonta Areadag 2011 in Arnhem

In 2011 mocht Zonta Arnhem Area de jaarlijkse Areadag organiseren, en zo kwamen op 16 april ca. 120 Zontians naar ROC Rijn-IJssel. Na het officiële gedeelte, met interessante presentaties van Judith Ellenberg (Legislative Awareness and Advocacy), van de kandidaten voor de functies van Area Director 2011 en Penningmeester 2011-2013 en een warming-up voor de Areadag 2012 in Deventer, stond het programma voor de rest van de dag in het teken van de MODE.

Mode met een Missie

Rietje Compiet, een van de initiatiefnemers, en Jacqueline van Lent presenteerden hun stichting Mode met een Missie. Deze biedt een zinvolle dagbesteding aan vrouwen die in een moeilijke periode van hun leven verkeren, door bijvoorbeeld psychiatrische problemen, verslaving, dak- en thuisloosheid etc. Zij kunnen werken in speciale modeateliers, die inmiddels zijn gestart in 7 Nederlandse steden. Het achterliggende doel is daarmee hun eigenwaarde te versterken en hen een opstap te bieden naar werk of een andere zinvolle plek in de samenleving. Er wordt daarbij gewerkt aan kleding met het label “Ami-e-toi”, van de jonge Nederlandse modeontwerper Claes Iversen. Het merk staat voor duurzaamheid en kwaliteit. De producten worden verkocht in de -tot dusver enige- winkel van de stichting, in de Weverstraat in Arnhem.
Een cheque ter waarde van  11.500 euro kon worden overhandigd, ten behoeve van de uitbreiding van de naamsbekendheid van het modelabel en het opzetten van een webwinkel.

Bezoek aan het Modekwartier in Klarendal

Na de gezellige lunch namen de Arnhemse Zontians groepjes dames mee voor een wandeling door het modekwartier in de wijk Klarendal. Daarbij werden ateliers bezocht waar modemakers en -maaksters uitleg gaven van hun werk, bijvoorbeeld van het maken van hoeden, tassen en het ontwerpen van kleding en badpakken. En natuurlijk kon er gepast, gekocht of besteld worden.

www.modemeteenmissie.nl
www.amietoi.nl