12 september fundraisingavond voor Stichting ’t Broek omhoog

Woensdag 12 september organiseert Zonta Arnhem Area een filmavond in Lux Nijmegen om het project Wereldtuin van Stichting ’t Broek Omhoog in Arnhem te steunen.

De Manchurian Candidate anno 2018.

“The Manchurian candidate” uit 2004 met Denzel Washington (een remake van de originele versie uit 1962 met Frank Sinatra) sluit aan bij de huidige debatten over de ongewenste beïnvloeding van democratische verkiezingen. Denk daarbij aan de discussie over de vermeende rol van Rusland in de Amerikaanse presidentsverkiezingen in 2016. Hoogleraar internationale betrekkingen Bertjan Verbeek leidt de film in met een presentatie over beïnvloeding van democratie van buitenaf en kijkt vooruit naar de Amerikaanse verkiezingen van november 2018 en 2020. Na afloop van de film is er gelegenheid voor discussie.

De Film
Nadat Sgt. Raymond Shaw als held terugkeert uit de Golfoorlog, kunnen de andere leden van zijn peloton zich eigenlijk niet herinneren wat hij nou gedaan heeft voor zijn onderscheiding. Wanneer jaren later Shaw vicepresidentskandidaat wordt, besluit Majoor Bennett Marco Shaw’s bezigheden te onderzoeken. Welke geheimen worden er door de overheid en het leger achtergehouden?

De Spreker
Bertjan Verbeek is hoogleraar aan de Raboud Universiteit Nijmegen

Met de opbrengst van deze filmavond ondersteunt Zontaclub Arnhem het project Wereldtuin, onderdeel van Stichting ’t Broek omhoog. Zonta sponsort de in 2018 te openen Wereldtuin, een lunchvoorziening met afhaal en catering service. In de Wereldtuin gaan wijkbewoners van verschillende komaf en vanuit verschillende culturen lunches verzorgen voor de wijk, voor bezoekers en voor de vele werknemers in de diverse kantoren rondom ons heen gesitueerd. De gerechten worden gemaakt door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, leerlingen vanuit het ROC en vrijwilligers uit de wijk

Kaarten zijn verkrijgbaar aan de kassa van Lux.
www.lux-nijmegen.nl
Van 20:00-23:00 uur
Inloop vanaf 19:45 uur

Prijs 15 euro